Vauvojen vyöhyketerapia ja vauvahieronta

Vauvojen vyöhyketerapia ja vauvahieronta

Vyöhyketerapeuttisessa vauvahieronnassa yhdistetään vyöhyketerapiaa sekä vauvahierontaa, jolloin hoito on vauvalle miellyttävää ja tehokasta. Hoito tukee vauvan luonnollista kehitystä ja vahvistaa mm. suolistoa ja ruoansulatusta sekä rentouttaa vauvaa. Vauvat ovat saaneet apua mm. koliikki- ja muihin vatsavaivoihin (esim. ummetus), itkuisuuteen, kehon jäykkyyksiin, normaalia runsaampaan pulautteluun, refluksioireisiin, ihottumiin sekä unihäiriöihin. Melko pian hoitojen aloittamisen jälkeen vauvan itkuisuus, mahdolliset kivut sekä kehon jäykkyydet usein vähenevät, unet alkavat pidentyä ja vauva voi paremmin.

Vauvahieronnan vaikutuksia

Vauvat reagoivat herkästi ja apua on koettu tulevan yleensä jo muutaman hoitokerran jälkeen. Hoidot tehdään sarjana ja keskimäärin kertoja tarvitaan 3-6, aluksi muutaman päivän välein.

Vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan koettuja vaikutuksia ovat muun muassa rentoutuminen, lihasjännitysten helpottuminen, verenkierron vilkastuminen, aineenvaihdunnan parantuminen, vastustuskyvyn paraneminen, kipu- ja särkytilojen lievittyminen, stressin vähentyminen, unen laadun paraneminen.

Milloin ei hoideta

Kuumeen tai tulehdusten aikana ei hierota, vaan odotetaan, kunnes vauva tervehtyy. Rokotuksista ja antibioottikuurista tulisi olla kulunut 4-5 vuorokautta ennen hierontaa.

Kotikäynnit (Vihti, Veikkola, Lohja, Karkkila, Kirkkonummi, Espoo, Länsi-Uusimaa).

Huom.! Hoito ei korvaa lääkärin määräämää hoitoa/lääkitystä, mutta voi hyvin olla sitä tukevaa.